Saturday, March 1, 2014

Kuva uusista seinistä

Ei näy enää viereiseen huoneeseen.


3 comments:

 1. Niin,

  Suomessa tehdään ulkoseinien osuudet kipsilevystä ja sen alle laitetaan höyrynsulkumuovi. Mites siellä Valloissa?

  ReplyDelete
 2. Itse en ole sellaisia koskaan nähnyt höyrynsulkumuovia käytettävän Kaliforniassa. Tätä pidetään sen verran lämpimänä alueena, että höyrynsulku ei ole tarpeen. Löysin tällaisen artikkelin aiheesta, missä päin Amerikkaa sitä muovia neuvotaan käyttämään: http://sweets.construction.com/swts_content_files/2109/676716.pdf

  Meidän seinän rakenne on sellainen, että ulkoseinä on puuta ja siihen on 70-luvulla asennettu asbestilevyt joita emme ole toistaiseksi alkaneet irrottelemaan. Ne kyllä hengittävät, eli eivät ole umpitiiviit. Sitten seuraavaksi sisälle päin on eristevillaa, sitten kipsilevy jonka koko sisäpinnalla on tasoite.

  Osassa seinistä on vanhaa pahvipintaa, jonka päälle on roiskittu semmoinen kaamea raejuustorappaus. Kipsilevymies levittää rappauksen päälle tasoitetta ja hioo sen jälkeen pinnan mahdollisimman sileäksi.

  Yläkerrassa jäi kaksi ulkoseinää avaamatta, joten niissä ei nyt sitten ole eristystä vaan pelkkää ilmaa ulko- ja sisäseinän välissä. Ajattelimme että pärjäämme näin, kun ikkunat ovat nyt kuitenkin tiiviit ja lämmitystä kuitenkin käytetään loppujen lopuksi aika vähän.

  ReplyDelete
 3. Niin,

  Noin ajattelinkin kun höyrynsulkumuovia tarvittaneen vain kun liikutaan lämpötiloissa kastepisteen tietämillä.

  ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...