Saturday, January 18, 2014

Kaikki alkaa alusta

Tänään ja huomenna me muutetaan pois yläkerrasta. Siellä alkaa nimittäin viimeinkin remontti. Ethan joutuu sen ajan nukkumaan olohuoneessa. Yläkerran toinen huone on tähän asti kantanut nimeä entropiahuone. Sinne on kannettu kaikki rojut mitä ei nyt juuri jaksa ajatella, ja mies on pitänyt siellä majaansa kaikkine johtoineen, virtapiireineen, varatietokoneineen ja muttereineen. Mieskin joutuu nyt tavallaan kodittomaksi, ainakin entropian osalta.

Yläkerrassa on tarkoitus siirtää kahta seinää, rakentaa molempiin huoneisiin komerot, uusia ikkunat, korjata katon reuna ja talon takayläkulma, pinnoittaa seinät uudelleen, tehdä pintaremontti vessaan, ja maalata. Myös portaikkoon asennetaan kaide sitten kun yläkerran remuamiset on remuttu.

Sitten täällä sisätiloissa ei ole jäljellä kuin ulko-oven puitteiden uusiminen ja oven sisäpinnan maalaus, ja remontti alkaa olla oikeasti valmis.

Tänään Marco sai valmiiksi uusimman pätkän takapihan aitaa. Se näyttää aika hienolta.

Muuten tässä vähän kieltämättä jännittää, että mitähän kaikkia uusia vastoinkäymisiä saamme tällä remonttirupeamalla kokea, riittävätkö rahat, ja koskahan tuo homma oikeasti tulee valmiiksi.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

Meillä ei ollut melkein mitään tavaraa mukana kun muutimme
tänne. Mistä nämä kaikki rojut ovat tulleet? 
Mies järjestelee johtojaan.
Trotsky ja rojut portaikon yläpäässä. Huomaa mielenosoituskyltti.
Takapihalla sitä vastoin on ihanan tyhjää. 
Trotskya harmittaa, kun aidan alla ei ole enää koiran mentävää rakoa josta pääsi naapuriin.
Takapihan tyhjyys on niin rauhoittavaa, että ehkä laitan sinne vain hiekkaa jota
haravoin hartaana silloin tällöin.

10 comments:

 1. Vau, siellä häämöttää jo loppusuora! Ihanaa. Paljon onnea matkaan!

  Sulla on saman tyyppinen asenne kuin mulla. Sen vaan tietää, että jotain yllätyksiä tulee aina. Ja aikataulu riippuu niiden yllätysten määrästä ja laadusta. Aina yhtä jännittävää paljonko tällä kertaa pitää purra hammasta ;)

  Takapiha näyttää hyvältä!

  ReplyDelete
 2. Niin,

  Onko seinissä tai ala-/yläpohjassa eristeitä ja kuinka paksulti?

  ReplyDelete
 3. Jännityksellä odotan, miten remontti etenee. Mutta aika mahtava tunne varmasti voida sanoa, että "sitten on jäljellä enää ulko-oven maalaaminen".

  Takapihan aidasta tuli kyllä komea. En osannut kuvitella sitä mielessäni ja ihmettelin materiaalivalintanne, mutta nyt kun näen valmista, niin en ihmettele ollenkaan.

  ReplyDelete
 4. Ei tiedä vaikka nyt kaikki luonais kuin tanssi. Paljon olette jo kokeneet ja oppineet menemään kaikenlaisten esteiden yli. Se on kumminkin faktaa, että saatte asua kauniissa kodissta, joka sijaitsee maapallon sellaisella leveysasteella ja alueella, jossa viihtyvät ulkona ja rehevinä kasvavat palmut, viiniköynnökset, vihannekset, monenlaiset hedelmäpuut, ruusut ja kaikelaiset kukat. Ja aurinko paistaa korkealta niin kirkkaana, ettei ilman hyviä aurinkolaseja voi olla ulkona, mutta harvoin on kuitenkin hirveä tuskastuttava helle. Koskaan ei ole pakkasta eikä liukasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan hyvin voi olla että ei tule katastrofia. Kiitos rohkaisusta!

   Delete
 5. :DD Hiekkakommentille peukku

  ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...