Friday, November 1, 2013

Kuoleman puutarha

Katselin naapurustossa ottamiani valokuvia parin vuoden takaa ja vastaan tuli tämä seinäpuutarha.


Siitä tulee värien ja kasvien muotojen takia kovasti mieleeni Hugo Simbergin Kuoleman puutarha, aihe jonka hän toteutti freskona Tampereen tuomiokirkkoon, ja josta hän maalasi ja piirsi monia muitakin versioita.


Oaklandissa on murhattu tänä vuonna tähän mennessä 76 ihmistä. Viime vuoden kokonaissaldo oli 131 kuolonuhria. Heidän kuvansa voi katsoa täältä. Oaklandissa on vajaat 400 000 asukasta. Murhaluvut ovat Kalifornian kolmanneksi korkeimmat, edelle menevät Richmond ja Compton. 

Esimerkiksi Baltimoressa on 49 poliisia 10 000 asukasta kohti, Philadelphiassa 46 ja New Yorkissa 44. Oaklandissa on 15 poliisia 10 000 asukasta kohti. Poliisilaitos nielee silti puolet kaupungin budjetista.

Kukaan ei ole varma mitä San Franciscon lahtiseudun nouseville rikosluvuille pitäisi tehdä. Ne korreloivat vahvasti eriarvoisuuden lisääntymisen kanssa, mutta en ole nähnyt missään todellista keskustelua siitä, miten eriarvoisuutta voitaisiin vähentää.

Piilaaksossa tahkotaan miljoonia. Menlo Parkin asukkaiden keskiansio on 80 503 euroa vuodessa. West Oaklandissa keskiansio on 13 344 euroa vuodessa.

No comments:

Post a Comment

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...