Wednesday, September 25, 2013

Viisi asiaa, joita inhoan Suomessa

Suomalaiset ärsyttävät asiat liittyvät näköjään minulla enemmän ihmisiin ja käyttäytymiseen, kalifornialaiset taas voittopuolisesti yhteiskuntaan ja rakenteisiin. Se on minulle itselleni ihan mielenkiintoinen huomio. Tässä ensimmäisenä mieleen tulleet suomalaiset ärsyasiat!

1. Suupielet

Siitä aina sanotaan, ja tottahan se on. Monen suomalaisen perusilme on ärtynyt ja apea, sellainen poispilatun kermaperseen nyrpistelyilme. Ei siitä varmaan koko kulttuuri romahtaisi, jos useampi ihminen yrittäisi vähän hymyillä.

2. Rasismi

Ihmiset, jotka uskovat jotenkin uhriutuvansa sen takia että he eivät “saa” olla rasisteja tai homofoobikkoja, olisivat koomisia jos nyt ei elettäisi vuotta 2013. Silloin kun ei enää olla viisivuotiaita, ei voi vaatia että tyhmistä jutuista kehutaan.

3. Zombidokaus

Aina se jaksaa hämmästyttää. Kävelin kämpille Helsingin perjantai-illassa pari viikkoa sitten ja tunsin olevani Walking Deadin jaksossa. Örisevät epäkuolleet horjuivat kaduilla eritteitä vuotaen, ja ainoat selvät ihmiset olivat kolme ei-suomalaista. Itsekin nuorempana ryyppäsin samalla tavalla, ja varmasti näytin vähintään yhtä typerältä. Elämä muuttui paremmaksi kun lopetin zombeilun.

4. Pihiysreksia

Suomessa on tullut muotiin kierrätyksen yli-ihannointi, joka on henkisesti sukua ortoreksialle. Osittain kyse on tuikitavallisesta saituudesta, ja osittain jonkinlaisesta moraalisesta narsismista. Muiden ihmisten hankintoja on ihana arvostella, kun itsellä on liioiteltu kuva omien ostosten yleismaailmallisesta merkityksestä.

5. Katumuoti

Syytän HEL Looksia siitä, että nuoriso kuvittelee voivansa laittaa mitkä tahansa kierrätyskeskuksesta haettua viisi rättiä yhtä aikaa päälle, ja siitä syntyy kiva ja persoonallinen asukokonaisuus. Ei kierrätys ole mikään tekosyy näyttää pelleltä. Kun tämä vielä yhdistetään nyrpistelevään murjotukseen, joka päättyy perjantai-illan koomakännin aiheuttamaan kuolaavaan kasvohalvaukseen, niin siinä sitä vietetään oikein varsinaista visuaalisuuden juhlaa.

22 comments:

 1. Hahhahh, aivan loistava :D Olen samaa mieltä.
  Kohdasta kaksi tuli heti mieleen aamulla lukemani teksti.

  ReplyDelete
 2. AI näihin kommentteihin voi laittaa tolalleen linkkejä. Öhöm. En ollut tajunnut! :0

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, voi laittaa kun tietää salaisen koodin :D
   Tän ja vaihtaa linkin ja nimen oikealle paikalle:
   HALUAMASI NIMI LINKILLE

   Delete
  2. Oon paljon tyhmempi kun osasin kuvitella.. haha. Täältä löytyy ohjeet, jos kiinnostaa.

   Delete
  3. Oijoi... tätä olenkin ihmetellyt. Nyt pitää testata theti.

   Delete
 3. Luin viimein linkin takaa myös tekstin: voi nyt vittu, oikeesti. Kaikki uusnatsit pitäisi ajaa maasta, Mustien Pantterien hallinnoimalle uudelleenkoulutusleirille. Vittu turpaan vaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos tohon kerätään kansalaisaloitteena allekirjoituksia, olen _niin_ mukana!

   Delete
 4. Nykyään nuorisossa on myös se jaosto, jonka mielestä kännääminen on urpoa ja junttia ja turhaa ja ääliömäistä. Ekaa kertaa hei kumminkin myös tällaista! Ehkä asenne leviää parin sukupolven aikana...?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, siitä oli tullut tutkimus että nuorison dokaaminen on vähentynyt. Se vaan ei näy katukuvassa, kun nehän on kolme-neljäkymppiset jotka siellä oikein urakalla urpoilee ;(

   Delete
 5. Ja viiskymppiset. Ja ehkä sitäkin vanhemmat...

  ReplyDelete
 6. Viisi asia, jossa olet oikeassa!

  ReplyDelete
 7. Viisi asiaa, joista olen samaa mieltä!

  ReplyDelete
 8. Hah, täydellinen lista, samat inhokkiasiat mullakin! Muutan takaisin kun kohdat 1 ja 2 on edes hiukan paremmalla tolalla :D

  ReplyDelete
 9. Pihiysreksia on hyvä sana, ja sen voi luontevasti yhdistää tuohon persoonallinen katumuoti - anything goes - pukeuduin pimeässä -lookiin. Toisaalta kesälomilla on ihanaa olla Suomessa, koska lapset voi pukea mihin tahansa ryysyihin, pilkullisiin raappakalsareihin, kukalliseen paitaan eriparin villasukkiin ja crocseihin eikä koskaan ole oikeastaan alipukeutunut :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toki kyllä amerikkalaisilla kuluneilla chinoilla ja pyykinkuivaimessa kauhtuneella t-paidalla on Stockmannilla aika alipukeutunut helposti näin keski-ikäisenä... tuli testattua :)

   Mutta se on eri asia kuin riemunkirjava ryysyrantatyyli.

   Delete
 10. Tuo ykkönen on totta, mutta sitä ei edes huomaa, ellei vietä vähän pidempään poissa maasta tai vaihtoehtoisesti pudota keskimääräistä suomalaista yhtäkkiä muualle maailmaan. Tosin se etu tuosta ilmeettömän tylystä perusilmeestä on, että sen kanssa maastoutuu hyvin Pariisin metroon, jossa landepaukut ja turistit erottaa hymystä. ;)

  ReplyDelete
 11. Olen eri mieltä nuorison pukeutumisesta. Täällä moni nuori näkee vaivaa ollakseen persoonallinen. Olen käynyt monessa USA:n kaupungissa enkä todellakaan ole vaikuttunut ihmisten pukeutumisesta. Sen sijaan Italiassa ja Ranskassa sen suhteen saa kokea alemmuutta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Italiassa henki salpautuu kun naiset on niin kauniisti pukeutuneita, mutta nuoret miehet on aika pellen näkösiä.

   On Suomessa paljon hyvin pukeutuvia ihmisiä, mutta ne kierrätysrääsytyypit ei vaan kuulu niihin!

   Jenkeissä vaihtelee tottakai kun on 300 000 000 ihmistä, mutta Oaklandissa on todella tyylikästä jengiä.

   Delete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...