Tuesday, September 24, 2013

Viisi asiaa, joita inhoan Kaliforniassa

Sellainen vitsi on, että "27 tapaa joilla numeroidut listat tuhoavat journalismin". Onneksi en ole journalisti. Positiivisia asioita on enemmän kuin negatiivisia, tai ainakin on kivampi ajatella niin, joten näitä on vain viisi.

1. Ihmedieetit

Muotidieetit noudattelevat kalifornialaisten uususkontojen ja psykoterapiakulttien rahakasta kaavaa: guru “löytää” jonkun “aidomman” tai “luonnollisemman” tavan syödä tai elää, ja jos joku huomauttaa että tälle ei oikein ole tieteellisiä perusteluja, niin se on “todiste” “vainosta” ja lääketeollisuuden (tai hallituksen, tai psykiatrian) salaliitosta. Kaikki makrobioottiset, fit for lifet, paleot, karppaukset ja veriryhmädieetit noudattavat samaa skientologian peruskaavaa, ja niihin putoavat ihmiset aina uudestaan, koska ne eivät oikeasti toimi ja samaan ongelmaan haetaan aina uutta ihmelääkettä. Grrr.

2. Teknolibertarianismi

Epäsosiaaliset, ylempään keskiluokkaan syntyneet nörtit uskovat että vain heillä on arvokkaita tietoja ja taitoja, köyhät ihmiset eivät menesty koska he ovat niin tyhmiä, ja hallitus pilaa kaiken. Se että tietää yhdestä asiasta paljon, ei tarkoita että ymmärtäisi muista asioista paljon mitään, mutta sivistymätön nörtti tietää mielestään kaiken kaikesta.

3. Autot

Kalifornian kaupungit on rakennettu autoja eikä ihmisiä varten. Julkisen liikenteen suunnittelu on täällä alkeellista, ja ihmisten tarve autoilla joka paikkaan ei johdu tyhmyydestä tai laiskuudesta vaan siitä, että muista vaihtoehdoista on tehty niin helvetin hankalia.

4. Banaanivaltiobyrokratia

Täkäläinen oikeisto heittää taukoamatta kapuloita julkishallinnon rattaisiin saadakseen todistettua, että julkishallinto ei toimi. Kunnallista byrokratiaa tai mitään muutakaan ei saada siirrettyä esimerkiksi nettiin, kun heti alkaa huuto että isoveli valvoo ja Obama vie kaikilta pyssyt. Täällä on banaanivaltion byrokratia, koska niin moni valtaapitävä taho haluaa että se asia on niin.

5. Paska

Minä en vihaa kodittomia ihmisiä, mutta heidän paskaansa minä vihaan. Olen aivan kyllästynyt ulosteeseen. San Franciscossa ihmisen paskaa on vielä enemmän pitkin nurkkia kuin Oaklandissa. Puhtaanapitolaitos ei pidä paikkoja puhtaana tasa-arvoisesti, eivätkä ihmiset myöskään osaa olla heittämättä roskia kadulle. Ehkä se on tarpeellinen muistutus yhteiskunnan epätasa-arvoisuudesta mutta silti. Ällöttävää.

1 comment:

  1. Nämä molemmat listat on mun mielestä tosi hyviä. Yritän oppia eilisestä ja olla ärtymättä Suomessakin ilmenevästä kakkosesta :/

    ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...