Monday, September 23, 2013

Kymmenen asiaa, joita rakastan Kaliforniassa

Kuva: Wilbur Hot Springs
Tässä on tasapuolisuuden vuoksi ja kotiinpaluun kunniaksi kymmenen lempi-ilmiötäni Kaliforniasta. Olen onnekas kun minulla on kaksi niin ihanaa kotia.

1. Hymy

Kalifornialainen hymy on herkässä, eikä sen kanssa pihtailla. Elämä on usein kovaa ja maailma ankara paikka, eikä sitä tarvitse alleviivata yrmynaamalla kun kaikki tietävät sen asian muutenkin. Kalifornialainen hymy kertoo minusta syvällisestä, eikä pinnallisesta elämänasenteesta.

2. Rentous

Kaliforniassa ei pönöttämisestä saa lisäpisteitä. Asioita ei pidä tehdä vaikean näköisesti. Suomalaiselle tekee hirveän hyvää olla tällaisessa ympäristössä, kun on tottunut siihen että kaikki pitää tehdä vaikean näköisesti vaikka olisi ihan helppoakin, ettei vaan joku luule että yhdellä on jotenkin liian hauskaa.

3. Hifistely

Siellä missä on nörttejä, siellä hifistellään. Kahvipavuista, kotitekoisesta oluesta, telttaretkistä ja melkein mistä tahansa saa halutessaan irti käsittämätöntä kamahomoutta ja säätämistä. Minä en itse niin jaksa säätää, ja viinitietoutta varten on mielestäni ravintoloissa henkilökunta, mutta nautin älyttömästi herkuista ja retkistä joita varten joku muu on säätänyt ja perehtynyt.

4. Anarkia

Kalifornia on länsimaisen sivistyksen äärilaidalla, ja tänne on aina tultu jos kaikki muut paikat vituttavat liikaa ja tekee mieli aloittaa alusta puhtaalta pöydältä. Se on raikasta!

5. Hait ja puumat

Tyynenmeren jättiaalloissa polskii niin haita kuin valaita. Vuoristossa hiippailee karhuja ja puumia. Ja kaupunkipihoillakin näkee opossumeja ja pesukarhuja. Täällä on hirmuisen villi ja isohampainen luonto, ja se on lähellä.

6. Paljut ja kuumat lähteet

Tuliperäisissä paikoissa rikkikylvyt ovat luonnollinen osa elämää, ja kylpytynnyrit jatkavat lillumiskulttuuria omalla kotipihalla ja kaiken maailman paljuvuokraamoissa. Lillumisen osaaminen on oleellinen osa hyvinvointia!

7. Estottomuus

Moni sanfranciscolainen käy seksikutsuilla ja Folsom Street Fairilla ihan yhtä luonnollisesti kuin konsertissa tai asuntomessuilla. Kuumissa lähteissä osataan lillua alasti sekaseurassa ilman että kukaan yrittää hyväksikäyttää sitä tilannetta jotenkin mälösti. Se liittyy varmaan siihen että yksinkertaisia asioita ei tarvitse tehdä vaikeasti.

8. Miehet

Kaliforniassa on ihanat miehet, ja Oaklandissa oikein erityisen ihanat. Täällä on kaiken värisiä, komeita, fiksuja, hyvinkasvatettuja sinkkumiehiä jotka eivät pelkkää tomeria tyttöjä. Vinkki vinkki suomalaisille vapaille naisille.

9. Tanssi

Bay Arean tanssiskene oli minulle positiivinen yllätys. Täällä on helppo harrastaa tai käydä katsomassa korkeatasoista argentiinalaista tangoa, japanilaista butoh-tanssia, balettia, nykytanssia, vatsatanssia tai ihan melkein mitä vaan tanssia. 90-luvulla tämä oli yksi amerikkalaisen rave-kulttuurin keskuksista, ja niiden aikojen jäljiltä täällä on myös aivan loistava tanssibilepöhinä.

10. Bolinas

Marinin rannikolla sijaitsee kaunis pikku kylä, joka on pysähtynyt menneisyyteen, kiitos viisaiden luontoaktivistien, jotka valtasivat 70-luvulla kaupungin hallinnon ja estivät “kehityksen”. Bolinasissa on Kalifornian vanhin saluuna, kylmänkestävimmät surffarit, vihaisimmat valkohait ja tuuhein hippimeininki. Meidän häät vietettiin siellä.

3 comments:

 1. Kuulostaa niin hyvältä! :) olen kerran käynyt Californiassa ja tiedän, että vielä jonain päivänä palaan. Toivottavasti vaikka vähän pidemmäksikin aikaa. Kati KT

  ReplyDelete
 2. Huomaan, että kiireissäni oeln jättänyt lukematta tois monta postaustasi. Tämä blogi kun on sellainen, ettei tätä koskaan voi vaan puolihuolimattomasti vilkaista, vana pitää tulla lukemaan ihan ajan kanssa ja huolella.

  Paljukulttuuri yllätti. Luulin sen olevan vain suomalainen ilmiö. Kaikilla pitää olla tynnyri pihallaan, ja asuntomessuilla niitä oli vähintään yhtä monta kuin talojakin. En ymmärrä, en.

  Siitäkään huolimatta, että anopin paljussa on ollut ihan kiva lillua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tietääkseni paljuhomma on peräisin Japanista alunperin, siellä istutaan puisessa ofurossa oikein kuumassa vedessä ja mietiskellään. Japanissa ja Kaliforniassa molemmissa on kuumia luonnonlähteitä, joissa voi hoitaa kolotuksiaan vahvassa mineraalivedessä. Kuvittelen että paljuilu on kehittynyt siitä. Tuolla Wilbur Hot Springsissä jossa me käydään on oikein semmoinen geysiri joka sylkee silloin tällöin kuumaa vettä ilmaan maanalaisen paineen takia. Mannerlaatan reuna-alueen ihme ilmiöitä!

   Delete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...