Monday, August 5, 2013

Pössyttelijän iltatofu

Minä en olekaan koskaan aikaisemmin julkaissut täällä reseptiä, enkä kyllä ehkä julkaise tämän jälkeenkään koska en ole mikään keittiöihme. Jotenkin nyt vaan inspiroiduin, kun tämä on hauska ruoka ja sopii hyvin tänne Oaksterdamin kulmille. Eikä tämä ole mikään kunnon resepti. Jätän kunnon reseptit muille.

Meidän mies kokkaa meillä enimmäkseen, ja hän valmisti myös tämän ruoan. Reseptin on perhetuttumme kehittänyt tuhannen paukuissa (äidille tiedoksi, että se tarkoittaa "vahvasti kannabistuotteiden vaikutuksen alaisena"), mutta se sopii erinomaisesti myös selvinpäin tai vaikka kännissä valmistettavaksi. Muikea mässyhetki väsäytyy tuossa tuokiossa. Meillä valmistettiin sitä tänään flunssalääkkeiden voimalla, kun molemmille tuli kuumehoureinen proteiinihimo. Tofun kanssa voi tarjoilla esimerkiksi salaattia. Tai sitten pelkkää pussi-misokeittoa niinkuin meillä tänään, kun nesteytys on kova sana eikä jaksa satsata ruoanlaittoon.

Pössyttelijän iltatofu

- 1 paketti pehmeää eli silken tofua
- 1 reilu kourallinen aamiaismuroja, meillä käytetään Flax Plus -nimisiä, pellavansiemenillä höystettyjä terveysmuroja, mutta varmasti corn flakesit tai melkein mitkä vaan rapeat murot käyvät
- öljyä paistamiseen (mielellään ei oliiviöljyä, sen maku ei oikein käy tähän)
- suolaa ja pippuria

Laita tofumötikkä kahden lautasen väliin ja laita päällimmäisen päälle paino, esim. täysinäinen säilykepurkki. Anna ylimääräisen nesteen puristua ulos tofusta ainakin vartin verran.

Murskaa sinä aikana murot morttelissa.

Viipaloi tofu reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Laita öljyä melko kuumalle pannulle ja ripottele sen päälle ohut kerros muromurskaa. Asettele tofuviipaleet muromurskan päälle varovasti. Paista, kunnes muromurska on rapeaa ja alkaa ruskettua. Ripottele tofuviipaleiden päälle toinen kerros muromurskaa, ja käännä ne lastalla varovasti. Paista toinenkin puoli rapeaksi.

Ota tofuviipaleet pois pannulta, raavi irtonaiset muromurut niiden päälle kuorrutukseksi. Suolaa ja pippuroi maun mukaan. Tarjoa heti.

Yllättävän herkullista on se.
Tein tofun kaveriksi väkevän makeaa kastiketta, jossa on
puoliksi hoisin-kastiketta ja chili-valkosipulikastiketta.

No comments:

Post a Comment

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...