Tuesday, August 20, 2013

Leffoja meidän kulmilta

Viimeisen vuoden aikana Oaklandista on noussut nuoria elokuvantekijöitä, jotka kuvaavat realistisesti karujen kulmien meininkejä.

Tämä, uudempi elokuva, Licks, on kuvattu ihan täällä meidän kulmilla, West Oaklandissa. Se pääsi vastikään South by Southwest -festivaaleille, ja saa festarihuomion myötä toivottavasti myös teatterilevityksen. Hieno juttu.Aiemmin tänä vuonna tuli ensi-iltaan tositapahtumiin perustuva, Oscar Grantin viimeisestä päivästä kertova Fruitvale Station. Oscar Grantin kuolemantapaus vuonna 2008 herätti paljon huomiota: poliisi ampui aseettoman nuoren miehen uudenvuodenaattona Bart-junan asemalla, satojen kännykkäkameroiden tallentaessa tapahtuman. Tilanne räjähti sosiaalisessa mediassa käsiin saman tien. Konstaapeli Johannes Mehrserle tuomittiin lopulta kuolemantuottamuksesta, ja protesteista ei ole tullut loppua vieläkään. Elokuvaprojekti sai siivet alleen Sundance Institutessa, ja oli kohtalaisen laajassa teatterilevityksessä tuollaiseksi pienehköksi indieleffaksi. Forest Whitaker lähti leffaan mukaan tuottajaksi, ja on suhteillaan ja maineellaan auttanut nuoren Ryan Cooglerin esikoispitkää hienosti eteenpäin.


Licksiä en ole vielä nähnyt, mutta se vaikuttaa kiinnostavalta. Fruitvale Station on hieno, koskettava, elämän rosojen tuntuinen kuvaus ihmisten arjesta ja toiveista. Kannattaa käydä katsomassa, jos on tilaisuus.

1 comment:

  1. Huomenta Suomesta! Hesarin kk-liitteestä bongasiin blogisi. Itse asun Malesia - Suomi akselilla ( v. 2011) kesät täällä ja talveksi Malesiaan. Miehn työn perässä muutettiin.
    www.menopaluumaailmalle.blogspot.com
    kirjoittelen asiaa ja vähemmään asiaa...käy katsomassa eloa Malesian monikulttuurisessa maassa. t. Sari

    ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...