Friday, May 24, 2013

Tanner tömisee ja aitaa kaatuu, onhan meillä hääpäivä

Uusi aita tuli tänään valmiiksi kuin 8-vuotishääpäivän kunniaksi. Siitä tuli hieno! Alempaa kuvissa näette oikealla puolella vanhan puisen aidan. Sen tilalle tulee seuraavaksi samanlainen peltiaita. Naapuri on jo naulannut lahoon puuaitaan omalle puolelleen aaltopeltilevyt, joita voimme kätevästi hyödyntää ja saada näin raaka-aineet melkein ilmaiseksi!

Kuvissa vasemmalla näkyvälle verkkoaitapuolelle ajattelin että voisi laittaa vaan samanlaisen puukehikon kuin aaltopeltiaidassa, niin että siihen tulisi vähän visuaalista rytmiä, mutta jättää verkon ihan sellaisekseen. Siitä on näköala naapurin urbaanifarmille, minusta kanoja ja kuttua on mukava katsella meidän puolelta.

Syksyllä alkaa sitten varsinainen pihan rakennus. Istutteluhommat on hyvä täällä tehdä syksyllä kun alkaa sadeaika, niin ei tarvitse huolehtia niin paljoa kastelusta. Minä olen kyllä ajatellut että meille tulisi takapihaksi taiteellinen santapiha, ja sinne tänne vaan hienoja kivilohkareita ja ruukkukasveja ja ehkä jotain taiteellisia ruohotupsuja. Ja limettipuu, että saa tehtyä gin toniceja. Etupihalle tulee pieni niittypuutarha erilaisista kuivankestävistä ruohoista ja heinistä, ja sitruunapuu. Aidan sivuille voisi laittaa sinne tänne piikikkäitä mehikasveja ja kaktuksia kiipeilijöitä ehkäisemään.

Tänä kesänä meidän pitää saada tapettua suurin osa kaikista rikkaruohoista, joita olikin pihassa ihan karmaiseva määrä. Siihen käytetään ihan myrkkyä. Vähän hurjalta tuntuu, mutta viisaat luomupuutarhurit ovat suositelleet tätä keinoa. Tilanne on meidän tontilla sen verran toivoton, että "luonnonmukaiset" keinot saattaisivat olla käytännössä mahdottomia. Käytämme puutarhurin neuvomaa myrkkyä ohjeiden mukaan, hän sanoo käyttäneensä sitä omassakin pihassaan ja uskoo että kun toimimme oikein (emmekä pidä elukoita pihalla viikkoon myrkytyksen jälkeen) kaikki menee hyvin.

Ei minua se puutarhanhoito tosiaan kiinnosta pätkän vertaa, mutta tästä pihasuunnittelusta alan pikku hiljaa innostua.

Takapihan takaosaan tulee sitten joskus tulevaisuudessa piharakennus, jossa on meidän työhuoneet ja miehen verstas.

Siinä aina mieli virkistyy kummasti, kun joku asia tulee valmiimmaksi.

Tuommoinen ryysyranta meillä oli takapihan takaseinustalla ennen. Tuon isomman
sinisen  pressun alla on asuntoauto, jossa asuu yksi meidän naapuri.
Naapurin puolelta tilanne näytti tältä.
Sitten minä ideoin modernin ja taiteellisen aaltopeltiaidan, ja mies
teki piirustukset. 
Ryysyranta purettiin ja aloitettiin hommat. Ja kaadettiin
pihasta kaikki risut ja puut. Tässä ne on jo viety kaatikselle.
Taitava ja ahkera aitatimpuri Marco työssään. Myös puuseppäkaverimme
David antoi korvaamatonta konsultointia parhaasta aaltopeltilaadusta ja
aidan alaosan rakenteesta.
Koira on jostain syystä aika innostunut tästä uudesta aidasta. Hänellä on nyt
selkeämpi reviiri! 
Tästä voi jo alkaa visioida valmiimpaa takapihaa!
6 comments:

 1. Oikeasti ihan älyttömän hyvännäköinen aita! Kuka olisi arvannut, että aaltopelti voi näyttää kauniilta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Internetissä olen vaaninut aaltopelti-ideoita, kun olen siihen ihan hulluna. Haluaisin kaiken aaltopellistä!

   Delete
 2. Kyllä näyttää hyvältä. Tuleeko tuohon oikealle puolelle ja etupihalle portin viereen samanlainen? Minustakin oli oikein mukanva katsella niitä naapurin kotieläimiä, Trotsky ja kissatkin niitä välillä innostuivat seuraamaan, joten ihan hyvä, että siinä on vain verkkoaita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Etupihan aidat jätetään toistaiseksi sikseen, kun me just maksettiin niiden korjauksesta keväällä. Ajattelin pyytää maalaria petsaamaan ne mustalla samalla kun maalataan talo parin viikon päästä. Siihen voisi yhdistää jotenkin teräksen väristä koristetta, en vielä tiedä miten.

   Takapihalle ajattelin istuttaa metalliaitaa vasten näkyviin näitä hienoja naked lady -amarylliksiä: http://dogmansurf.com/chronicles/2011/090111/Amaryllis_belladonna1NN.jpg

   Niillä on talven sadekauden ajan vihreät lehdet. Sitten lehdet kuolee pois, ja kesällä ei näy mitään. Alkusyksystä nousee sitten esiin nuo paljaat ruskeat varret joissa on huumaavat pinkit kukat. Ihanan dramaattiset!

   Delete
 3. Metsäläisestä tuntuu pelkkä ajatuskin aidasta kovin oudolta. Kunnianhimoinen suunnitelma ja varmasti tulee hienoa! Koittakaa välttää Round Upia ihan periaatteen vuoksi.

  ReplyDelete
 4. Aita on komea, mutta paljon matalampi kuin odotin. Pohjoisen puolella tuollaisen heijastus kiihdyttää kasvien kasvua. Meidän puutarhaa hoitanut hortonomi tekee lopputuötä amerikkalaisten heijastinkokeiluista.

  ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...