Saturday, January 19, 2013

Sisustuksen glooria ja peltinen paskahuusi


Ajattelin huvittaa itseäni kirjoittamalla tämän postauksen niinkuin hienon naistenlehden toimittaja olisi tullut meille kirjoittamaan artikkelin meidän vessasta. Se menisi ehkä jotenkin näin:

Ghetto chic powder room: uudenlainen saniteettitulkinta vanhassa talossa


Kun Sussu ja John aloittivat satavuotiaan talonsa remontoinnin, heillä ei ollut aavistustakaan siitä mitä he olivat tekemässä. Pikku hiljaa projektin myötä esteettinen linja on löytynyt jostakin kirpputorien, industrial stylen, modern farmhousen, ghettohökkelien ja design-klassikkojen välimaastosta.

Tätä linjaa edustaa myös pariskunnan alakerran pikku-WC aaltopeltisine seinäpanelointeineen ja Fornasetin tapetin mallitilkusta luotuine seinäkoristeineen.

"Ei tähän ollut oikeastaan mitään sen tarkempaa suunnitelmaa. Olisin mieluiten halunnut tapetoida koko vessan Fornasetin Ex Libris-tapetilla, mutta se olisi tullut maksamaan liikaa", Sussu tunnustaa. "Minulla oli kaksi ilmaista tapettinäytettä, ja lopulta päätin ripustaa ne seinälle tauluiksi. Hain niille pariksi jotakin joka toistaisi samaa visuaalista rytmiä. Edulliseksi vaihtoehdoksi valikoitui lopulta aaltopelti. Toinen tapettinäytekin hukkui lopulta johonkin remontin syövereihin, joten niitä ei jäänyt seinälle laitettavaksi kuin yksi", hän naurahtaa hieman haikeasti.

Suomalais-amerikkalaisen pariskunnan intomielinen rouva on jo pitkään ollut kiinnostunut satamaestetiikasta nostureineen ja kontteineen. Häntä kiehtovat myös ruostuneet metalliromut ja sellaiset vanhat esineet, jotka tuntuvat siltä kuin niissä olisi taikaa.

"Olen luonteeltani hyvin mielikuvituksekas, joskus liiankin. Kuvittelen esineille ja tiloihin tarinoita, ja usein alan myös itse uskoa niihin", Sussu luonnehtii. 

Pariskunnan miehinen osapuoli taas on insinöörinä se käytännönläheisempi toimija. "Minua kiinnostavat eniten sähkötyöt. Olen viehättynyt myös teoreettisemmasta sähköopista, seurasin esimerkiksi internetissä arvostetun MIT-yliopiston sähkötekniikan luentosarjaa." John onkin toteuttanut teoreettista sähköfilosofiaansa käytännössä tekemällä omin käsin makuuhuoneen, WC:n ja kylpytilan kaikki sähkötyöt.

"Rakastamme myös arjen luksusta ja pientä hemmottelua", pariskunta myhäilee. Tätä tematiikkaa heijastavat vessasta löytyvä Voluspan tuoksukynttilä ja meksikolaisesta kylpylähotellista mukaan tarttunut Bulgarin saippua. Pariskunnan mielestä laatuun kannattaa aina panostaa, jos sitä saa ilmaiseksi tai halvalla.

WC:n peltipanelointi-idea syntyi "ihan vasemmalla kädellä". Lattialla on West Elmin juuttimatto.


Peilin yläpuolelle jouduttiin jättämään vesiputki näkyviin talon rakennepalkin takia. Siitä päätettiin luovasti ideoida elementti sisustukseen. "Pyyhekoukku meni ensin vahingossa poikki seinän sisään. Se piti kaivaa pihdeillä ulos. Seinään jäi koukun vasemmalle puolelle reikä, joka nyt onkin jo kolmen viikon jälkeen saatu pakkeloitua umpeen. Varmasti ennen kesää maalinkin paikkaus vielä onnistuu", kertoo reipas pariskunta.

"Ei me sitten loppujen lopuksi keksittykään mitään luovaa", kertoo Sussu. "Maalasin putken hopeamaalilla, ja siihen ne ideat sitten loppuivatkin."

Fornasetin Ex Libris -tapetti kangastelee pariskunnan haaveissa. "Tuohon tapettinäytteeseen on tarkoitus laittaa hopeanväriset kehykset. Sitten tässä joku kerta", mainitsee Sussu.

Kirjoituskoneen kanssa poseeraava alastonmalli on 30-luvulta. Sussu naurahtaa että tältä hänkin aina näyttää kun häneltä loppuvat teksti-ideat.

Ranskalainen antiikkilautanen mainostaa absinttia, "L'Absinthe". Pariskunta mainitseekin, että kansainvälisyys on heille hyvin tärkeä teema. 

Monikulttuurinen perhe panostaa luksukseen arjen keskellä. 


19 comments:

 1. Tää on hysteerinen :) Unohdit mainita artikkelissa, että sisustuksen tyylilaji on industrial style. Meillä sitä on kanssa joka puolella... Mutta tuo vessahan on hieno, aivan loistoidea tuo aaltopelti! Ihana juttu!

  ReplyDelete
 2. Hyvä huomio! Lisäsin heti industrial stylen ekan kappaleen tyylisekamelskaan! :)

  Kiitos, mekin tykätään noista pelleistä.

  ReplyDelete
 3. Kiitos, kiitos, hieno postaus! Ihan oikeasti makea tuo aaltopeltipaneeli. Sisustaminen on kivaa ihan omilla ideoillakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vaan! Juu mä tykkään ylipäätään aaltopellistä. Ruosteinen aaltopelti se vasta hienoa on! Haluaisin meidän pihan aidan siitä.

   Delete
 4. Saisko tänne myös Facebookin tykkäysnapin jakonapin lisäksi? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No. Siinä kävi sillä lailla että pitkällisten säätöjen jälkeenkään se ei onnistunut. Koska olen liian tollo. Pahoittelen! Saatan yrittää taas myöhemmin joskus uudestaan.

   Delete
  2. Kappas, löysin tuollaisen Facebook-härpäkkeen tuohon sivupalkkiin. Toivottavasti se toimii; se ei ole Bloggerin kehittäjien vaan ulkoisen kehittäjän härpäke.

   Jokaisessa postauksessahan on ihan alhaalla rivi noita jakohärpäkkeitä automaattisesti, mutta ne on tosi pienet ja huomaamattomat.

   Delete
  3. Mistäs sä tuon fb härpäkkeen oikein löysit? Olen myös sellaista etsinyt omaan blogiini... :)

   Delete
  4. Härpäke on siellä Bloggerin layout-säädöissä. Siellä on semmoinen härpäkehaku, niin siihen hakuun kirjoitin Facebook ja tuo ilmestyi.

   Delete
 5. Jos toimittaisin naistenlehteä, saattaisin loukkaantua.. :D Taitavasti vaihdettu tyylilaji, kun alkuperäistä kirjoittajaa ei näy alta lainkaan. On teillä varsinainen _pariskunta_. :D

  ReplyDelete
 6. Loistava artikkeli :D Ja erittäin hiano huussi, erikoinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisipa sisustuslehtien tekstit aina tällaisia, eivätkä ihan niin vakavia.

   "Ei me sitten loppujen lopuksi keksittykään mitään luovaa" on niiiiin tuttu lause tässäkin kodissa. :-D

   Delete
 7. Heippa taas...kiva lukea näitä juttuja reissun päällä...Istanbul on muuten kanssa hyvä kaupunki tsekkailla mitä ihmeellisimpiä virityksiä, mitä asuntorakentamiseen tulee.

  Toi aaltopelti oli kyllä hieno innovaatio - en tosin usko, että idea menisi valmolla läpi :D. t. Vesa Helsingistä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos! Ah Istanbul, sinne haaveilen päästä!

   Delete
 8. Aaltopellivessa on kieltämättä hienon näköinen. Mistä moinen idea on kummunnut?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ulkoseinästä... tuossa tuoreimmassa postauksessa näkyy kylppäri ulkopuolelta, aaltopeltiä on myös siellä. Ja suihkun sisäseinässä. Me ollaan aaltopeltifaneja! :)

   Delete
 9. ha ha haaa. hieno kirjoitus! nyt kun vain nakisi taman Glorian sisustuslehdessa, olisi viihdyttavaa!

  ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...