Monday, January 21, 2013

Meedbörjäre-aamiainen


Tämän postauksen soundtrack: DJ Dave: You're not Berkeley Enough. Videolla näkyy mm. meidän muksun yläaste, jonka Edible Schoolyard ja gourmet-köksäntunnit ovat vastuussa siitä että nuoriherra syö vain luomuruokaa ja vaatii tuoretta rosmariinia. Ja me joudutaan miehen kanssa käymään salaa Burger Kingissä silloin kun lapsi on toisessa kodissaan.

Aina kun yritän kirjoittaa jotain sellaista lifestyleblogimaista mitä oikeasti kuuluisi olla, minua alkaa naurattaa. Minulla ei ole mitään vinkkejä kenellekään, paitsi että älkää ainakaan taloremonttiin ryhtykö. Täällä meillä ei paljon virkkuukoukut heilu, enkä ole myöskään erityisen taitava kokki. Minulla on järkyttävän käteviä ihmisiä suku täynnä molemmin puolin, ja minusta tuli tällainen, sanotaanko nyt kauniisti vaikka ideaihminen. Pienenä isoisä vei minut kanalaan apuhommiin, mutta minä se vaan käänsin ämpärin ylösalaisin ja nousin sen päälle pitämään kanoille puheita. Olin kirjoittanut ne ruotsiksi. En osannut ruotsia, enkä kirjoittaa. Aloitin puheen aina että "Kansalaiset. Meedbörjäre."

On minulla sataprosenttinen värisilmä ja eilen tein ihan hyvää kaalilaatikkoa. Sanottakoon nämä tässä nyt puolustukseksi. 

Minä syön oikeastaan joka aamu tällaista ilman kokintaitoja onnistuvaa hedelmä- ja siemensuttua jonka nimeänkin nyt Meedbörjäre-smoothieksi. Ei-vaihtuvat smoothien osat ovat greippi, puoli desiä mantelimaitoa, ja kaksi lusikallista siemensekoitusta jossa on hampunsiemeniä, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja pellavansiemeniä samassa suhteessa. Lisäksi laitan sekaan vaihtelevasti porkkanaa, omenaa, lehtikaalia, tuoretta minttua tai inkivääriä, pakastevattuja, tai tuollaisia vauvojen hedelmämössöjä joita on joskus dollarilla tarjouksessa. Teen smoothien illalla valmiiksi jääkaappiin. Aamulla kun herään viideltä silmät ristissä salille ja tien päälle 60 kilometrin työmatkalleni, aamiainen jäisi aika varmasti nauttimatta jos sitä ei voisi vaan ottaa ja avata jääkaapista ja vetää puoliunessa huiviin.

Ainekset.

Töräytysvalmius.

Sekoitin pitäisi nostaa alakaapista keittiötasolle, mutta onneksi se toimii lattialla yhtä hyvin.


Jääkaappiin. Aamulla smoothieta on aina vähän enemmän, se jotenkin paisuu yön aikana. Ja siihen joutuu lisäämään vähän vettä että sitä ei tarvitse syödä lusikalla.

10 comments:

 1. Hih. Se on totta, että kannattaa ennemmin ryhtyä vaikka postimerkkien keräilijäksi kuin taloremonttiin.

  Tuo onkin hyvä ja looginen vinksu tehdä smoothie jo illalla. Pitänee hommata tai kierrättää jostain tuollaisia kivoja purnukoita! Jos niistä vaikka saisi vähän vauhtia aamu-smoothien tekoon. Olen niin patalaiska keittiössä että innostus laantuu aina muutamaan kertaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Multa yks tuttu juuri kyseli vinkkej remonttikuntoisen talon ostoon ja sanoin että kuuntele hyvä ihminen minua ja usko kun sanon että älä sitä virhettä tee :D

   Delete
 2. On se hyvä ettei blogeja ollut vielä (valtavirtaisesti) keksittykään silloin kun me remontoimme...

  ReplyDelete
 3. Nyt ihan pakko kysyä, että millaista kaalilaatikkoa teet jos kerran tarvitaan sataprosenttista värisilmää? :P

  ReplyDelete
 4. Mie niin varastan tuon ideaihmisen omaan käyttööni... Oma suku on onneksi ihan tumpeloita mutta puoliso sukuineen on jotain Leonardo da Vincista suoraan polveutuvia renessanssi-ihmisiä joilta onnistuu mikä vaan suit sait sukkelaan. Esimerkkinä mainittakoon että mies, se insinööri, ompeli viime viikolla esikoiselle housut vaikka ei ollut aiemmin saumuriin koskenutkaan. Ihan tuosta vaan surautti hienot oranssit rallietanahousut ettei mitään. Minä osaan ommella napin, ja senkin rumasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on kanssa tollasia sekä isä että mies. Molemmat ovat lisäksi myös yllytyshulluja, ne saa innostettua väkertämään lähes mitä tahansa! :D

   Delete
 5. Hei ihan random kysymys: Onko teillä kuivauskaappia? :D Kun sehän on kai sellanen aika finns only -juttu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ei oo, se on tosiaan ihan suomalainen innovaatio joka on valitettavan huonosti maailmalla tiedossa. Vähän kävi mielessä rakentaa semmoinen, mutta on ollut niin iso tää remonttiprojekti että osa ideoista on pudonnut matkalla.

   Ensi remontissa sitten.

   Sanoinko mä äsken sanat "ensi remontti"? Voi apua. Ei koskaan enää.

   Delete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...