Wednesday, November 21, 2012

Hyvää Kiitospäivää

Näin Kiitospäivän aattona olen kovin kiitollinen kaikille jotka ovat tätä blogiani lukeneet ja jotkut kommentoineetkin. Se tuntuu tosi hienolta.

Tänään meillä käynnistetään glögisesonki. Kokosin tuonne vanhaan blogiini aikoinaan 10 erilaista glögireseptiä, kunnianhimoisena tavoitteena on tänä vuonna kokeilla niitä kaikkia, tai ainakin tehdä joku oma versio joka reseptistä. Ethan on hinkunut glögiä kesäkuusta asti, hän pitää siitä tosi paljon. Marraskuun amerikkalainen perhejuhla tarjoaa hyvän varaslähdön glögikauteen. Aloitamme mustaviinimarjamehuglögillä jota aikuiset voivat terästää St. Elizabeth Allspice Dram -maustepippuriliköörillä.

Kiitospäivänä meillä juodaan alkujuomaksi From Finlandista tilattua kuusenkerkkäjuomaa, sitten syödään salaatti, sen kanssa ruisnappeja ja hirvipateeta, nekin From Finlandista, ja pääruoaksi kalkkunaa ruusukaalien ja ihanan briossitäytteen kanssa. Jälkiruoaksi ostin valmiin persikkapiiraan, ja lopuksi juodaan glögiä.

Niin paljon on kaikkea mistä olla kiitollinen, että sydän vaan pursuaa.

5 comments:

 1. Kuulostaa herkulliselta! Itsekin ajattelin tana vuonna kokeilla omatekemaa glogia vaikka kylla tuolta varastoista viela loytyykin pullo Ikeasta... Kiitospaivaa en itse vieta, mutta olemme miehen ja anopin kanssa New Mexicossa kaymassa pienella lomalla ja tutkimusmatkalla joten taytyy katsoa saadaanko huomiseksi varaus johonkin Santa Fe:n raflaan.

  ReplyDelete
 2. Hei, kiitos kommentista... Mä en ole mikään marthastewart enkä muutenkaan keittiöihme, mutta glögin tekeminen on hauskaa kun siinä saa läträtä mausteiden ja nesteiden kanssa niinkuin joku noita tai kemisti. Kokeilin jo mastic- nimistä Lähi-idän maustetta (se on jotain puuhartsia) laakerinlehtien kanssa valkoviiniglögiin ja siitä tuli aivan ihanaa. Vähän lähempänä joulua aion yrittää jotain mirhami- kulta- ja frankincense- viritystä. Huomasin äsken että F¨frankincense on suomeksi "olibaanihartsi", ei ihme että Raamatun käännöksessä puhutaan vaan suitsukkeesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei,
   Mistä sait masticia Suomesta? Olen itse ostanut mukaan reissulta, mutta varasto alkaa olla tyhjä jo :) Mahallepiin pakko lisätä.

   Delete
 3. Moi Sussu,

  Nyt vasta löysin tämän blogin ja sieltä maininnan fromFinland.fi:stä.
  Loistojuttu, että kaikki tuli yhtenä kappaleena perille.

  Kiitos upeista kuvista, hauskoista ja mielenkiintoisista blogiposteista.

  Tsemppia remppaan! Kiva, että sen edistymistä pääsee sivusta seurailemaan.

  anu
  fromFinland.fi

  ReplyDelete
 4. Hei - no kiva kun hoksasit! Minä en tässä blogissa mitenkään mainostele enkä hamuile mitään sponsorointeja, että mukavaa vaan jos joku tätä kautta löysi teille. Ja hyviä jatkoja!

  ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...