Sunday, April 29, 2012

Pesukonesyvennyksen skandinaavinen lumoMeidän mies on sitä mieltä että suuri innostukseni hyllyjä, säilytyslaatikoita ja asioiden lajittelua kohtaan on nimenomaan pohjoismainen ominaisuus. Tiedä hänestä nyt sitten. On se kyllä ehkä eurooppalaisempaa, sellainen järjestelmällisyys, koska Euroopassa eletään pienemmissä asunnoissa kuin täällä Amerikassa. Ja yleensä myös omistetaan vähemmän tavaraa. Amerikkalainen käsitys siitä, mikä on järkevä määrä nurkissa pyörivää romua, on minusta ihan kaikkien järjen rajojen ulkopuolella. Tosin luulisi että sitten sitä vasta kannattaakin järjestellä ja lajitella, jos kaiken maailman kamaa on oikein hurjasti? Mutta jos nyt näin meidän kesken saa sanoa, niin monien amerikkalaisten huushollinpidossa on kyllä aika paljon toivomisen varaa. Niitä kaikkia romuja pidetäänkin ihan niinkuin romuja, läjissä siellä täällä.

No, tämä pesukonesyvennys ei ole varsinaisesti valaiseva esimerkki aakkostamisinnostuksestani, mutta nyt se on joka tapauksessa valmis. Hyllyt laitettiin seinään eilen, ja minä aivan henkilökohtaisesti porasin sähköporalla ja laitoin ankkurit joilla tuo Ikeasta ostettu silitysraudanpidike on seinässä. Mies ei ole myöskään koskaan ennen nähnyt silitysraudanpidikettä. Voin muuten myös kertoa että koko Amerikan Yhdysvalloista ei löydy yhtään kunnollista silityslautaa. Milläs pidät täällä huushollia kun ei ole välineitä. Ei Viledaa, ei kunnon tiskiharjoja, ei asiallisia silityslautoja, eikä edes kunnon pellavapyyhkeitä. Talouspaperilla vaan nihkeästi hinkkaillaan kaikkea. Minä tilasin Ruotsin armeijan vanhoja pellavapyyhkeitä Savenmaasta, josta ne toimitettiin Nakkilaan ja äitini lähetti ne sieltä tänne maapostissa. Osassa niistä lukee Försvarsmakten, ja kylläpä nyt asiat kuivuvat käden käänteessä ja on jämäkän asiallinen tunnelma. Pitää joskus oikein ottaa niistä pellavapyyhkeistä kuvia ja kirjoittaa joku ylistyslaulu.

Äiti tuo keskiviikkona Suomesta Vallilan Helsinki-verhot, jotka ripustetaan pesukonesyvennyksen eteen. Niiden keväänvirheys keskustelkoon keittiön lasihyllyillä olevien vihreiden tavaroiden kanssa pohjoismaisen järjestelmällisyyden riemuista.

3 comments:

  1. Se on niin totta, että kunnollisia tiskiharjoja (puhumattakaan kuivauskaapista tiskille) ei löydy ns. sivistyneistä valtioista puhumattakaan sivistymättömistä. Musta on aika brutaalia, että astiat pestään Amerikoissa jollain saastaisella rätillä. Yäk.

    ReplyDelete
  2. Herrajestas ihmeelliset rullat! Tarvitsen hetipaikalla rullat!

    Terhikki, niin on. Se rätti on nimenomaan brutaali. Siis ihan asiallisen tuntuiset ihmiset toimii niin, levittelee homeisella rätillä bakteereita tiskeihin. Oikeesti tekee huonoa.

    ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...