Monday, October 31, 2011

Sosialistilta ostettu T-paita

Nuori viehättävä sosialisti myi minulle tämän paidan Occupy Oaklandissa. Hän markkinoi meille kovasti Berkeleyn Marxilaiskonferenssia, ja oli sitä mieltä että erityisesti Ethan pitäisi tuoda sinne mukaan, ettei kapitalistinen hapatus ehdi pilata häntä. Vanha pahanhajuinen rastafarianisti oli juuri paasannut minulle parikymmentä minuuttia siitä miten Jeesus on huijausta ja naisten olisi syytä muistaa alapesu (!!!) ja olin saanut lentolehtisiä niin vankien oloista huolestuneilta nälkälakkolaisilta, vegaaneilta, kuin vallankumoukselliselta kommunistipuolueelta. Mustien Panttereiden infopisteeseen emme olleet vielä ehtineet.

Oakland on kaapannut Berkeleyn manttelin Amerikan radikaaleimpana kaupunkina. Täällä on niin vannoutuneita anarkistejakin että ihan hampaita vihloo. Ne kun rupeavat jossain telttailemaan, niin ne jämähtävät kiinni kuin merirokko. On kyllä jännittävää seurata mitä tästä vielä kehkeytyy.

Anarkistituttavani naureskelee usein että anarkistit hoitavat koko amerikkalaisen vasemmiston kirjanpidon, toimistotehtävät ja muun byrokratian, koska he ovat kaikkein järjestelykykyisin porukka. Jos Oaklandin kaupunki haluaa telttaprotestin loppuvan, heidän kannattaisi ehkä alkaa jakaa anarkisteille jotain hyväpalkkaisia virkoja jossa he saavat toteuttaa järjestelynhaluaan? Telttakylä vajoaisi anarkian tilaan ja olisi helppo pyyhkäistä jäljettömiin, kun ei olisi enää anarkisteja hoitamassa asioita!

Yksi protestien seuraus kuultiin tänään aamulla radiossa, kun Forum-ohjelmassa ällistyttävästi selvitettiin kuulijoille, mitä eroa on esimerkiksi syndikalisteilla ja anarkokommunisteilla. Että näin sitä yhteiskunnan marginaalit saavat yhtäkkiä näkyvyyttä!

No comments:

Post a Comment

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...