Thursday, October 20, 2011

Puutavaraa ja kuubalainen serenaadi

Ashby Lumber on ihastuttava puutavaraliike jossa on töissä ainoastaan ystävällisiä ja miellyttäviä herrasmiehiä. Siellä on myös halvat hinnat. Heidän charmantti henkilökuntansa kävi juuri tuomassa meille tämän lastin puutavaraa. Siitä pitäisi kuulemma tulla meille uusi makuuhuone ja kylppäri. Kasan takana näkyy timpuri-Agustin menossa töihinsä.

Aamulla meidän kuubalaisen naapurin veli Jesus kävi assistenttinsa kanssa hakemassa rakennusjätekuorman, sen joka näkyy tuolla aiemmissa purkukuvissa. Jesus on hirveän mukava kaveri, niinkuin Orlando-veljensäkin, mutta kuubalaista aksenttia on sitten pirullisen vaikea ymmärtää. Agustin, joka on meksikolainen, ei meinaa yhtään tajuta kuubanespanjaa. Minä taas en oikein pysy kärryillä Jesusin englanninkielestä. Kuubalaiset, tuo mukava mutta vaikeaselkoinen porukka.

Kiitos Orlandon ja hänen perheensä, meillä on lähes joka viikonloppu, ja välillä viikollakin, tilaisuus nauttia kuubalaisesta musiikista. On nimittäin naapurin isännällä melko armoton soundsysteemi, ja vähän väliä pihajuhlat joissa luukutetaan timbaa, rumbaa, sonia, kolumbialaista cumbiaa ja vihonviimeistä reggaetónia joka minusta on täysin tarpeeton musiikin laji joka olisi ihan hyvin saanut unohtua Puerto Ricon saarivaltion rajojen sisäpuolelle. Kyllä he huomaavaisesti laittavat musiikin hiljaiselle tai kokonaan pois päältä jos me pyydämme, jos on vaikka Ethanilla kouluaamu ja kello alkaa lähestyä puoltayötä. Eikä siinä mitään, mukavahan se on kun on kivat naapurit ja eläväinen tunnelma. Kyllä niitä vielä joskus meilläkin juhlia pidetään.

Naapurisopu ei toistaiseksi ole meidän unentarpeen takia kärsinyt, vaikka minua kyllä huolestuttaa se kun joku oli tehnyt valituksen Orlandon kukosta ja Oaklandin kaupungilta oli tullut ukaasi että kukko on hävitettävä. Etteivät ne nyt vaan luule että me tehtiin se valitus. Minusta se oli ihan hauska kukko, vaikka se aina herättikin minut viideltä aamulla. Epäilemättä se piti myös Orlandon kanat onnellisina. Minusta on ikävää että he hävittivät koko siipikarjansa takapihalta jonkun huumorintajuttoman naapurin takia. Ja onhan se nyt omituinen pykälä järjestyssäännöissä, että kanoja saa pitää mutta ei kukkoa. Mutta en tiedä tekisikö se ainoastaan epäilyttävän vaikutuksen, jos menisin Orlandolle selittelemään että minä en ole siis teidän kukosta valittanut. Että jos sellaista epäilette. Niin en. Ja sitäpaitsi onpas kyllä tyhmät järjestyssäännöt.

Että me palkkasimme nyt sitten Orlandon veljen kuskaamaan rakennusjätteitä, jos se jotenkin auttaisi näitä naapurisuhteita. Jos tässä vaikka oppisi ymmärtämään kuubalaista aksenttiakin, kun harjoittelee vähän enemmän.

No comments:

Post a Comment

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...