Tuesday, October 25, 2011

Poliisi hyökkää mielenosoittajia vastaan Oaklandissa

Tässä videossa näette tämän illan tunnelmat täältä kivan rauhallisesta Oaklandista. Poliisi hyökkäsi tänään aamulla Occupy Oakland- mielenosoitusleiriin koska se oli kuulemma aiheuttanut "terveydellisen riskin". Mielenosoittajia on saapunut lisää pitkin päivää ja parhaillaan tässä yläpuolella lentää kolme poliisihelikopteria. Poliisi ampuu kyynelkaasukranaatteja ja kumiluoteja kohti mielenosoittajia, ja en ihmettelisi jos ruumiita tulisi ennen aamua. Kyynelkaasu haisee meille asti, tässä alkaa nyt olla vähän vaikea hengittää. Poliisin toiminta on täysin ylimitoitettua tilanteeseen nähden. Mielenosoittajat eivät ole tähän mennessä osallistuneet väkivaltaan muuten kuin sen uhreina. Kaupunginjohtaja on lähtenyt pois Oaklandista tänään jossain vaiheessa, ja täällä vallitsee nyt jonkinlainen poliisivaltio.

Ihan järkyttävää. Juuri viime viikolla tuli äänestyslappu jossa Oaklandin kaupunki kerjää puoltoääniä lisäverolle, jolla rahoitettaisiin varojen puutteessa riutuvaa poliisilaitosta. Kuka hullu sellaista veroa äänestää, jos ne rahat käytetään näin? Monenko konstaapelin vuoden palkka tässä palaa helikopterin polttoaineena ja kyynelkaasuammuksina taivaan tuuliin?

Tästä voi katsoa millaista jälkeä tulee kumiluodista - joita poliisin virallisen lausunnon mukaan ei ole ollenkaan käytetty. Tässä uutisraportti josta näkyy kyynelkaasupommitus, ja kerrotaan vakavasti loukkaantuneesta naisesta. Tämä kuva on aika järkyttävä - pyörätuolissa istuvaa naista viedään kyynelkaasulta turvaan.


3 comments:

 1. Apua! Lähdössä perjantaina ekaa kertaa elämässä ämerikkaan, NYC kohteena. Saas nähdä käviskö siellä Wall Streetillä vilkaisemassa - siellä taitaa sujua vähän rauhallisemmin miekkari. Tsemppiä teille sinne kyynelkaasun keskelle, toivottavasti tilanne rauhoittu pian!

  ReplyDelete
 2. Tsemppia sinne Oaklandiin!

  Eilen kattelin 2 kanavan uutisia taalla SF:ssa naista tapahtumista, lahetyksen aani oli 'epakunnossa', vahinkoko?, joten en jaksanut keskittya. Sen jalkeen en ole kuullut tai nahnyt mitaan ennenkuin tama sinun juttusi. Kummallista miten media tuntuu vaienneen koko jutusta?

  Terveisin,

  Salla

  ReplyDelete
 3. Moi Salla ja moi Molly! Eipä noista mielenosoittajista näköjään ihan helpolla päästä... ja mediakin on herännyt huomaamaan sen asian. Elämme mielenkiintoisia aikoja, ei voi muuta sanoa.

  ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...