Friday, October 7, 2011

Brad Pitt nähty Oaklandissa

Brad Pitt kävi täällä Moneyball-elokuvansa Oaklandin ensi-illassa syyskuussa. Paikalla olivat myös elokuvan tähdet Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, sekä toinen käsikirjoittaja Aaron Sorkin. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo legendaarisesta Billy Beanesta, joka nosti Oakland A's- baseballjoukkueen epätoivon alhosta ennennäkemättömään voittosarjaan. Temppu oli historiallinen siitä syystä, että Beane teki sen oikeastaan ilman rahaa. Hän kirjoitti omaelämänkerran joka on inspiroinut monia independent-henkisiä ponnistelijoita. Brad Pitt oli kirjan luettuaan pannut valovoimansa likoon, jotta elokuva saatiin tehtyä.

Me emme sinne ensi-iltahulinoihin menneet sekaan pyörimään, koska meillä epäilemättä oli silloinkin jotain todella tähdellisiä remonttikiireitä. Näimme elokuvan tänään suttuisen glamuröösissä Grand Lake- teatterissa. Baseballista en ymmärrä yhtään mitään, mutta täytyy sanoa että elokuva oli erinomainen. Siinä oli 70-luvun amerikkalaisen elokuvan rosoisuutta. Henkilöohjaus oli herkkää, tarkkaa ja pehmeää. Käsikirjoitus oli tietysti ihan tolkuton, kun tietää ketkä olivat asialla. Yksi kiva, mieleenjäävä kohta oli se Hollywood-urheiluelokuvan pakollinen valmentajan palopuhekohtaus. Se oli hoidettu suunnilleen niin että "Älkää jätkät munatko." Kohtauksessa oli suorastaan vähän semmoinen itsestään tietoinen metafiilis, että nyt kuitenkin siellä katsomossa mietitte, minkähänlaisen verbaali-ilotulituksen se Sorkin on tähän vetäissyt. No. Tällaisen. Ja elokuvan loppu on myös mukavan ei-perinteinen urheiluleffan loppu, siinä on luotettu tosielämän tapahtumiin.

Oli hauskaa nähdä tuttuja kotikulmia valkokankaalla. Oaklandin maisemallisesti tunnetuin kohde, satama loputtomine konttipinoineen, näytettiin juuri sellaisessa ihanassa Bay Area- sumusäässä ja hajavalossa jossa se minustakin on sydäntäsärkevän kaunis.

Nytpä kerronkin hupaisan Brad Pitt- anekdootin. Kaverillani Tanjalla on tuttu, joka oli aikoinaan Lontoossa töissä sellaisessa firmassa jonka tehtävänä on isännöidä julkkiksia ja kuskailla heitä paikasta toiseen. Tanjan tuttu haki lentokentältä ystävällisen heppulin lukematta ehkä sitä taustatietolappua ihan kunnolla. Ja niin Tanjan tuttu, joka kuulemma ei seuraile julkkisasioita eikä elokuva-alaa ollenkaan, vietti koko päivän Brad Pittin kanssa ja kuskaili tätä sinne ja tänne ja kutsui häntä nimellä "Mr. Pratt" eikä yhtään tiennyt kuka maailmanjulkkis hänellä on takapenkillä. Jotain kertoo se, että Brad Pitt ei kaiketi korjannut erehdystä koko päivän aikana. Ehkä hänestä oli vaihteeksi kiva olla ihan vaan joku Pratt.


No comments:

Post a Comment

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...