Wednesday, June 15, 2011

Tolkutonta kätevyyttä

Meidän mies rakensi tällaiset äärettömän kätevät säilytyslaatikot kahteen portaikon alimpaan rappuseen, koska meiltä puuttui kenkien säilytyspaikka tuosta "eteisestä". Jota siis ei ole, koska Amerikka on vapaa maa ja eteiset rajoittavat turhaan ihmistä.

Toissa viikonloppu raavittiin vanhaa seinäpinnoitetta kymmenisen tuntia päivässä, siitä hommasta saa paikkansa aika kipeäksi ja illalla kun silmänsä ummistaa niin näkee vain pintoja ja raapimistyökaluja. Sitten tuli seinämiehet ja laittoivat sileät pinnoitteet seinään ja minulta meinasi tulla itku. Oli ihan kuin jossain taidegalleriassa. Sileät seinät!

Niinkuin kuulemma aina remonteissa käy, niin alunperin suunniteltu kokonaisbudjetti paloi lopullisesti eilen, eikä tämä homma taida olla vielä edes puolessavälissä. Ei siinä mitään. Tämän piti olla odotettua. Jotenkin se kyllä tuntuu silti hiukan haljulta. Alkaa mennä ilmeisesti enemmänkin tee se itse- hommiksi tämä elävä ja mukaansatempaava prosessi.

Huomenna tulee lattiamies ja sitten seinämaalinpohjustusmies, ja sitten, SITTEN, meidän keittiökoneet voi viimein siirtää keittiöön ja alakerran "yleinen" puoli alkaa olla viimeistelyvaiheessa. Se keittiö mitä on odotettu valmistuvaksi "ensi viikolla" noin kaksi kuukautta, on ehkä oikeasti ensi viikolla käyttökunnossa! Me taidamme pitää sen kunniaksi pienen "house lukewarming"- tilaisuuden eli jonkinlaiset - tupaankurkkajaiset? Halukkaat saavat kokata meidän keittiössä. Pakko ei ole, toki siellä saa vaan myös syödä tai tehdä ihan mitä huvittaa. Vaikka maata lattialla, uudella bambupinnalla. Ai jai.

Sitten joskus ensi kuussa puretaan omalla porukalla entinen keittiö ihan alkutekijöihinsä, ja Castanedan velipojat pääsevät taas sinne rymistelemään uusia seiniä pystyyn. Ja laulamaan. Odotan niitä purkutalkoita aika innolla. Meinaan vetäistä lekalla seinään oikein iloisesti, ja laulan lurautan päälle ehkä jonkin suomalaisen kansanlaulun. Senjora näyttää tästä että kuinka siellä Pohjolan perukoilla oikein tanner tömisee, kun alkaa tilipussin narut olla tiukalla.

Purkutalkoihin ilmoittautumisia otetaan vastaan.


1 comment:

  1. Hyvä paikka kengille. Hieno homma kun osaa itse tehdä noita hommia.

    ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...