Monday, May 23, 2011

Rouva sai taas vaihteeksi "idean"


Nyt jos tätä blogia lukee joku viisas ihminen, niin tässä olisi oiva tilaisuus puhua meikäläiselle järkeä ja estää enempi rahantuhlaus!

Minä nimittäin nuohosin tuolta läheisestä romuliikkeestä sunnuntaina tällaisen härvelin jota kutsutaan englanniksi nimellä "hall tree". Ei maksanut kuin 60 dollaria. Pikkasen on kulunut sieltä täältä ja toinen hattukoukku puuttuu. Noihin reikiin ovat vanhan ajan herrat voineet laittaa sateenvarjonsa ja kävelykeppinsä, oletan.

No meidän sisääntuloaulaan (eteisiähän täällä ei tunneta, vaan ovesta resutaan suunnilleen suoraan kengät jalassa olohuoneeseen) tämä ei edes mahdu, mutta minulla onkin toisenlainen idea.

Ajattelin nimittäin viedä tämän aiemmin mainitsemalleni, nerokkaalle Mignonne-liikkeen Johnellelle käsittelyyn jonka jälkeen se olisi meidän perheen postitus- ja laskujenmaksupiste. Täällä Yhdysvalloissahan laskuja maksetaan siis postin välityksellä shekeillä niinkuin 60-luvulla konsanaan, että sikäli tällainen vintagehuonekalu sopii tunnelmaan juuri tosi hyvin.

Mietin että noiden hyllytasossa olevien reikien alapuolelle voisi asentaa jotkut kotelot, niin että rei'istä tulisi saapuvat postin ja lähtevän postin laatikot. Tason alapuolelle voisi ehkä lisätä hyllyn, ja näin sinne saisi kaksi kerrosta säilytystilaa jossa voisi pitää kirjekuoria, postikortteja ja muuta sen sellaista vaikka joissain koreissa. Peilin molemmilla puolilla olevilla hyllyillä voisi olla vaikka postivaaka ja osoitetarroja sisältävä rasia. Ja voisikohan tuon peilin korvata ilmoitustaululla? Tai jos sitä vaan käyttäisi sellaisena ja kylmästi laittaisi sinitarralla siihen lappuja? Ja Anthropologie-liikkeestä saa kivoja koukkuja joilla voi korvata tuon puuttuvan koukun, ja vaihtaa toisenkin samanlaiseksi.

Meillä olisi tarvetta jollekin tällaiselle selkeälle lasku- ja postipisteelle siksi että kaikille kodin pinnoille tuppaa kertymään ärsyttäviä kirjekuoripinoja ja olemme diagnosoineet, että osittain ongelmana on saapuvan postin käsittelypaikan puuttuminen. Tärkeitäkin kirjeitä ja pakettikortteja menee joskus hukkaan.

Niin että onkohan tämä nyt siis aivan pöllö idea? Saako tästä härvelistä maalaamalla ja laittamalla tarpeeksi kivaa meidän ruokailuhuoneeseen? Olisiko pitänyt jättää tämä sinne liikkeeseen aivan kylmästi, kun ei kerran itse ole edes tarpeeksi kätevä tekemään tällaisia hommia vaan niihin tarvitaan ammatti-ihmisen apua?

3 comments:

 1. Moikka,

  Mun mielestä toi on aivan loistava idea ja sun suunnittelut kuullostavat mahtavilta! Go girl! (kelpaisi tuollainen postinlajittelukeskus tähänkin huusholliin)

  -Ellu H.

  ReplyDelete
 2. Tuosta härvelistä tulee hauska ja persoonallinen kodin posti- ja kirjepiste. Tuon vanhan peilin ja kaiken kuluneisuuden jättäisin siihen, vain kunnollinen puhdistus ja jonkinlainen vahaus tai ölyäminen, korjaaja kyllä tietää mitä sille pitää tehdä. Suunnitellut lisäykset ovat hyvät. Sellainen piste olisi tarpeellinen meilläkin.

  ReplyDelete
 3. Hieno siitä tulee, ja jos ei miellytä, niin minä voin tulla hakemaan pois :)

  ReplyDelete

Hei, kerro nimesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...